Fællesskabet ved Fanefjorden

Fanefjord Kirkevej 54a, 4792 Askeby

 

 

3 STØRSTE KVALITETER

  1. En unik mulighed for at dele landstedet med venner og familie uden at gå på kompromis med privatlivet
  2. Fantastisk naturgrund med udsigt over Fanefjorden
  3. Skove, strande, havne og andre skønne naturoplevelser gå- og cykelafstand

 

Lige på kanten af Fanefjorden på det vestlige Møn ligger landstedet med imponerende kig over enge med græssende køer og aftensolen over fjordens rolige vand.

Dette landsted er ideelt for den store familie eller 3 vennepar, som gerne vil tilbringe ferier og weekender sammen i det store fællesskab. Her er plads nok til fælles aktiviteter og at samles mange mennesker om måltider. Her er bogstavelig talt højt til loftet, da fællesrummene udføres som store lyse dobbelthøje rum i stueplan.

Fællesskabet er dog helt uden at gå på kompromis med privatlivet. Gården indrettes med 3 seperate og nyetablerede boligenheder på landstedets 1. sal, og man har således mulighed for at balancere forholdet mellem det private og det fælles efter behov. Hver boligenhed har både en privat udestue og en privat indre gårdhave.

Ombygningen tager udgangspunkt i en fuldmuret 4-længet gård fra 1931. Hovedhuset ligger mod syd, og de øvrige længer udgøres af tidligere driftsbygninger til landbrug og stalde, mens den centrale gårdsplads fungerer som gennemgangsrum mellem de forskellige bygninger. Der er flere fine murdetaljer med gesimsbånd, buestik over vinduer og der er bevaret flere staldvinduer i støbejern.

Stueetagen er landstedets fleksible areal.

Rummene i stueetagen er primært tiltænkt at benyttes i sommerhalvåret, hvor aktiviteter ude og inde i højere grad smelter sammen. Der istandsættes rustikt med fritlagte murstensvægge, som kalkes både indvendigt og udvendigt, mens betongulve giver rummene et råt og upoleret udtryk. Det er i stueetagen man kan udfolde de lidt større aktiviteter og dyrke værksteds- og hobbyaktiviteter uden at være nervøs for sarte overflader og slitage. Det er her man samler familie og venner til en frokost og åbner de store porte op mod det omkringliggende landskab. Og det er her man lukker portene i, når det lunefulde danske vejr giver anledning til at rykke indenfor og tænde op i det åbne ildsted. Landstedets fællesrum forbindes af den traditionelle centrale gårdsplads, og der er således rig mulighed for at lade livet inde og ude smelte sammen.

Der etableres en ny tagkonstruktion, der former to længer. Det egentlige boligareal placeres på 1. salen fordelt på 3 selvstændige boligenheder, der kendetegnes af en optimeret planløsning omkring en central kerne. Hævet op på 1. sals niveau, hvor udsigten er bedst, giver vinduesåbningerne indrammede kig til det omkringliggende landskab, mens interiøret af egetræ giver en vis hjemlig varme.

Udvendigt tegner den karakteristiske tagprofil og den umbragrønne farve en subtil fortolkning af de egnstypiske ladebygninger. Tagopbygningen overholder alle gældende energi- og installationskrav.

Haven mod syd har en stor græsplæne omgivet af flotte velvoksede træer, mens der mod vest er en stor naturgrund ned mod fjorden, hvorfra man også kan se Fanefjord Kirke, der har tronet på en bakketop siden middelalderen.

Nærområdet byder på utallige muligheder, aktiviteter og landskabelige herlighedsværdier med badestrande, sejlads og lystfiskeri fra Hårbølle Havn alt sammen i cykelafstand. Fra din hoveddør kan du komme direkte på Camønoen, en 175 km lang vandrerute, som fører dig hele vejen rundt på Møn ligesom der er let adgang til panoramacykelruter, skov og strand i skønne Fanefjord skov.

Areal
Samlet boligareal: 250 m²
De 3 boliger: 79m²/83m²/88m²
Udhus: 318 m²
Indre haverum: 176 m²
Gårdsplads: 97 m²

Grund
3.700m²
Vand
Fanefjorden: 200m
Hårbølle Havn: 1,5km
Hårbølle Strand: 2,5km
Skov
Fanefjord Skov: 4km
By
Stege: 14km
Vordingborg: 27km