På tærsklen til Hyllekrog Vildtreservat

Dødmosevej 7, 4894 Øster Ulslev

3 STØRSTE KVALITETER

  1. Udsigt og gåafstand til Keldskov
  2. Sejlads fra små havne ved Østersøen, sydkystens badestrande og Hyllekrog Naturreservat
  3. Den private indre gårdhave og den sydvendte baghave

 

Landstedet ligger som en solitær ø omkranset af træer midt i kornmarker der, afhængigt af årstiderne, skifter fra grøn til gylden orange. Et stort fuglebeskyttelsesområde starter lige syd for Dødmosevej, og ejendommen ligger således bogstaveligt lige på tærsklen til Hyllekrog Vildtreservat, der strækker sig over en stor del af den lollandske sydkyst.

Her er de optimale forudsætninger for den aktive naturelsker. Med under 2 km til kysten, hvor små havne ligger som perler på en snor, er der rig mulighed for at sætte en kajak eller jolle i vandet. Kun 900 m fra hoveddøren ligger Keldskov, hvor du kan gå i skyggen fra kronerne af de flerhundrede år gamle egetræer. Placeret midt på Paradisruten, der på cykel tager dig enten forbi de sydlollandske badestrande langs diget mod vest eller fortryllende Nysted, Fuglsang Kunstmuseum og Guldborgsund mod øst.

Ombygningen tager udgangspunkt i et muret husmandssted fra 1903. Skåret ind til benet af det eksisterende ses et velproportioneret råhus med høje lyse rum og fine murdetaljer omkring vinduer og gesimsbånd. Et tidligere udhus danner med ombygningen rammerne omkring en indrammet gårdsplads.

Stueetagen er landstedets fleksible areal. Rummene i stueetagen er primært tiltænkt at benyttes i sommerhalvåret, hvor aktiviteter ude og inde i højere grad smelter sammen. Stueetagen istandsættes rustikt med fritlagte murstensvægge, som kalkes både indvendigt og udvendigt, mens betongulve giver rummene et råt og upoleret udtryk. Det er i stueetagen man kan udfolde de lidt større aktiviteter og dyrke værksteds- og hobbyaktiviteter uden at være nervøs for sarte overflader og slitage. Det er her man samler familie og venner til en frokost og åbner de store porte op mod det omkringliggende landskab. Og det er her man lukker portene i, når det lunefulde danske vejr giver anledning til at rykke indenfor og tænde op i det åbne ildsted.

Der etableres en ny tagkonstruktion, som danner rammen om det egentlige boligareal, der kendetegnes af en optimeret planløsning omkring en central kerne. Hævet op på 1. sals niveau, hvor udsigten er bedst, giver vinduesåbningerne indrammede kig til det omkringliggende landskab, mens interiøret af egetræ giver en vis hjemlig varme.

Udvendigt tegner den karakteristiske tagprofil og den umbragrønne farve en subtil fortolkning af de egnstypiske ladebygninger. Tagopbygningen overholder alle gældende energi- og installationskrav.

Der etableres en skøn privat gårdhave afskærmet for vind og vejr omkranset af væggene fra det eksisterende udhus mod øst. Det er her man kan opstille et badekar helt ugeneret med kig til himlen eller nyde sin morgenkaffe op ad den lune, solbeskinnede væg.

Den sydvendte have indrammes af flere velvoksede træer, og her er plads nok til at opstarte et lille haveprojekt, hvis man har grønne fingre. Har man ikke tid og lyst til at holde have vil grunden gøre sig fantastisk som naturgrund, og man kan således nøjes med at indrette og tilpasse den indre gårdhave og give den sit helt personlige præg.

 

Areal
Bolig: 107 m²
Udhus: 82 m²
Indre Have: 50 m²
Grund
788 m²
Vand
Østersøen: 1,8km
Sandager Havn: 1,8km
Handermelle Havn: 2,1km
Bunddragerne Strand: 16km
Maribosøerne: 7km
Skov
Keldskov: 900m
Høvænge Skov: 1,7km
By
Nysted: 13km
Maribo: 18km
Sakskøbing: 20km
Nykøbing: 25km