Midt i Frederiksdals Herregårdslandskab

Frederiksdalsvej 11, 4912 Harpelunde

3 STØRSTE KVALITETER

  1. Gåafstand til skov og strand
  2. Vandsport og naturoplevelser ved Nakskov Fjord
  3. Den sydvendte baghave med store rekreative værdier

 

Landstedet er placeret på jordene ved Frederiksdal Gods, som er berømt for deres internationalt prisvindende kirsebærvin. Her befinder man sig midt i et idyllisk vestlollandsk herregårdslandskab omringet af kirsebærlunde, der blomstrer smukt i forsommeren. Alléen, som huset er beliggende ved, tegner en skarp akse mod øst og vest ned mod godset, mens markerne og det åbne landskab mod nord lader øjet vandre langt.

Landstedet er en ombygning af et muret husmandssted fra år 1900. Skåret ind til benet af dette råhus med fine murdetaljer og staldvinduer af støbejern udgør det den ideelle base for at skabe et rigtigt landsted.

Stueetagen er landstedets fleksible areal. Rummene i stueetagen er primært tiltænkt at benyttes i sommerhalvåret, hvor aktiviteter ude og inde i højere grad smelter sammen. Stueetagen istandsættes rustikt med fritlagte murstensvægge, som kalkes både indvendigt og udvendigt, mens betongulve giver rummene et råt og upoleret udtryk. Det er i stueetagen man kan udfolde de lidt større aktiviteter og dyrke værksteds- og hobbyaktiviteter uden at være nervøs for sarte overflader og slitage. Det er her man samler familie og venner til en frokost og åbner de store porte op mod det omkringliggende landskab. Og det er her man lukker portene i, når det lunefulde danske vejr giver anledning til at rykke indenfor og tænde op i det åbne ildsted.

Der etableres en ny tagkonstruktion, som danner rammen om det egentlige boligareal, der kendetegnes af en optimeret planløsning omkring en central kerne. Hævet op på 1. sals niveau, hvor udsigten er bedst, giver vinduesåbningerne indrammede kig til det omkringliggende landskab, mens interiøret af egetræ giver en vis hjemlig varme.

Udvendigt tegner den karakteristiske tagprofil og den umbragrønne farve en subtil fortolkning af de egnstypiske ladebygninger. Tagopbygningen overholder alle gældende energi- og installationskrav.

Idet arealet af den nye tagetage ikke spænder hele husets længderetning, etableres derfor en skøn privat gårdhave afskærmet for vind og vejr. Det er her man kan opstille et badekar helt ugeneret med kig til himlen eller nyde sin morgenkaffe op ad den lune, solbeskinnede væg.

Den sydvendte have indrammes af flere velvoksede træer, og her er plads nok til at opstarte et lille haveprojekt, hvis man har grønne fingre. Har man ikke tid og lyst til at holde have, vil grunden gøre sig fantastisk som naturgrund, og man kan således nøjes med at indrette og tilpasse den indre gårdhave og give den sit helt personlige præg.

Området byder på et bredt udvalg af aktiviteter. Stik til søs fra Tårs eller Onsevig Havn, eller gå på opdagelse i Frederiksdal Skov kun 350 m fra din hoveddør. Her finder du et meget afvekslende naturområde med fredet egeskov, park, enge, søer og vandhuller, og med blot 2 km til Frederiksdal Strand er der aldrig langt til en dukkert i Langelandsbæltet.

Areal
Bolig: 82 m²
Udhus: 60m²
Indre have: 40m²
Grund
907 m²
Vand
Frederiksdal Strand: 2km
Tårs Havn: 4,2km
Skov
Frederiksdal Skov: 400m
Maderne Skov: 2,5km
By
Nakskov:11 km
Maribo: 37km