På kanten af Naturpark Maribosøerne

Rødvej 11, 4930 Maribo

 

3 STØRSTE KVALITETER

  1. Udsigt over Naturpark Maribosøerne og utallige naturoplevelser lige ved hoveddøren
  2. Badestrande, store skove og historiske byer indenfor cykelafstand
  3. Den overskuelige grund med minimal vedligeholdelse og mere tid til rekreation

 

Omgivet af store marker og med direkte kig til Maribosøerne er der her en enestående mulighed for at finde ro i naturskønne omgivelser. Dette landsted er det perfekte match for naturelskeren, der ønsker stor variation af naturoplevelser lige ved hoveddøren og adgang til utallige aktiviteter med vandre- og cykelture, sejlads, lystfiskeri, jagt og fuglekiggeri. Med Søholt Gods, kun et stenkast fra hoveddøren, er der rig mulighed for at vandre i godsets store skovarealer eller besøge deres imponerende barokhave.

Placeret på det centrale Lolland er der aldrig langt til noget. På en hel- eller halvdagstur på cykel kan man nå en tur til de mange badestrande, der ligger som perler på en snor på den lollandske sydkyst. Man kunne tage nordpå og besøge den hyggelige havneby Bandholm, og herfra tage en afstikker med færgen til Askø eller spise en frokost på byens badehotel. Man kunne tage på safari i Knuthenborg Safaripark. Man kunne besøge Knuthenlund, og forkæle sig med deres prisvindende mejeriprodukter, kød, charcuterie, mel og andre lokale og økologiske specialiteter. Man kunne besøge domkirkebyen Maribo eller det nærliggende frilandsmuseum, købstaden Sakskøbing og spise på Claus Meyers Sakskøbing Hotel eller lade sig fortrylle af charmerende Nysted.

Ombygningen tager udgangspunkt i et lille husmandssted fra 1870. Der foretages en ombygning, der giver landstedet volumen, anvendelige rum og iscenesætter det fantastiske landskab og bringer det i centrum.

Stueetagen er landstedets fleksible areal. Rummene i stueetagen er primært tiltænkt at benyttes i sommerhalvåret, hvor aktiviteter ude og inde i højere grad smelter sammen. Stueetagen istandsættes rustikt med fritlagte murstensvægge, som kalkes både indvendigt og udvendigt, mens betongulve giver rummene et råt og upoleret udtryk. Det er i stueetagen man kan udfolde de lidt større aktiviteter og dyrke værksteds- og hobbyaktiviteter uden at være nervøs for sarte overflader og slitage. Det er her man samler familie og venner til en frokost og åbner de store porte op mod det omkringliggende landskab. Og det er her man lukker portene i, når det lunefulde danske vejr giver anledning til at rykke indenfor og tænde op i det åbne ildsted.

Der etableres en ny tagkonstruktion, som danner rammen om det egentlige boligareal, der kendetegnes af en optimeret planløsning omkring en central kerne. Hævet op på 1. sals niveau, hvor udsigten er bedst, giver vinduesåbningerne indrammede kig til det omkringliggende landskab, mens interiøret af egetræ giver en vis hjemlig varme.

Udvendigt tegner den karakteristiske tagprofil og den umbragrønne farve en subtil fortolkning af de egnstypiske ladebygninger. Tagopbygningen overholder alle gældende energi- og installationskrav.

Grundens størrelse på blot 394m2 er dejlig overskuelig og kræver minimal vedligeholdelse. Her kan du nyde eftermiddags- og aftensolen fra den lille vestvendte have for foden det store flotte træ, hvorfra der er smuk udsigt til det storslåede landskab.

 

 

Areal
Boligareal: 94m²
Udhus: 60 m²
Overdækket udeareal: 15 m²
Grund
394 m²
Vand
Maribosøerne: 700m
Bandholm Havn / Strand: 13km
Bunddragerne Strand: 18km

Skov
Storskov: 2,5km
Favrsted Skov: 3,5km
By
Maribo: 7,5km
Sakskøbing: 15km
Nysted: 23,5km